Наслов:

БОГАТА ТОНСКА ПАЛЕТА


Објавено на: 14.02.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11157 | Страна: 10

Програма:
Соната „Ѓаволски трилер“ од Тартини, Соната бр. 6 од Моцарт, Соната бр. 8 од Бетовен и Циганска рапсодија од Равел.
Учесници:
Благоја Димчевски - виолина; Ивета Димчевска - пијано

Клучни зборови:
Ивета Димчевска 1978 Бетовен Циганска рапсодија Моцарт Равел Соната бр. 6 Благоја Димчевски Соната бр. 8 Јане Коџабашија Тартини Соната Ѓаволски трилер

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат