Наслов:

ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ


Издадено на: 01.08.1977
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Нова Македонија
Број: 10964 | Страна: 7

Програма:
Дела од Брамс, Берлиоз, Лајовиќ, Коњовиќ и Шпилер. Дела од Тартини, Блок, Барток (Балкански танци), Магдиќ и Новачек.
Учесници:
Паша Гацкиќ - сопран, Бих; Вишња Зекиќ - пијано, БиХ Радослава Медле - виолина, БиХ; Изолда Амброжиќ - пијано, БиХ

Клучни зборови:
1977 Балкански танци Барток Берлиоз Блок Брамс Вишња Зекиќ Изолда Амброжиќ Коњовиќ Лајовиќ Љубомир Бранѓолица Магдиќ Новачек Охридско лето Паша Гацкиќ Радослава Медле Тартини Шпилер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат