Наслов:

МАЛ, НО ПРЕФИНЕТ ГЛАС


Издадено на: 17.08.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10980 | Страна: 10

Програма:
Соната „Ѓаволски трилер“ од Тартини, Соната од Моцарт, Славенски и Прокофјев (Соната бр. 2 оп. 91).
Учесници:
Оливера Миљковиќ - сопран; Хелмут Дојч - пијано Благоја Димчевски - виолина

Клучни зборови:
1977 Благоја Димчевски Димитрије Бужаровски Моцарт Оливера Миљковиќ Охридско лето Прокофјев Славенски Соната Соната бр. 2 оп. 91 Соната Ѓаволски трилер Тартини Хелмут Дојч

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат