Автор: Велика С. Серафимовска Категорија: критика
ОДЛИЧЕН СОЛИСТ БЕЗ ПОДДРШКА ОД ОРКЕСТАРОТ
концерт на македонската филхармонија - солист калина мрмевска

Периодика: Дневник Датум: 19.01.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПАРЧИЊА ШТО НЕ СТАНАА МОЗАИК
ФИЛХАРМОНИЈАТА СО ГОСТИ ОД ГЕРМАНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 07.02.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НАДЕЖНИ ПРЕТЕДЕНТИ ЗА МУЗИЧКИОТ ПРЕСТОЛ
ПОДИУМ НА МЛАДИ ВО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 15.11.2001

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВОЗВИШЕНА КРЕАТИВНОСТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент ле фи фи

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.11.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОБМИСЛЕНО, СИГУРНО, КРЕАТИВНО
за концертот на македонската филхармонија, диригент вјачеслав блинов, солист фредерик пеласи - виолина

Периодика: Вечер Датум: 27.12.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНО ПОСЕТЕНИ ПРЕТСТАВИ И КОНЦЕРТИ
хроника на музичкиот живот

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОЌТА БЕШЕ ТИВКА И ТОПЛА!
за концертот на македонската филхармонија, диригент дорон соломон од израел, солист леонид пејсаков, виолинист

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОРКЕСТАРОТ ПОЛНОКРВНО АНГАЖИРАН … СОЛИСТОТ ВОНСЕРИСКИ …
за концертот на Македонската филхармонија, диригентството на Горјан Коруновски. солист Славица Петровска - колоратурен сопран

Периодика: Вечер Датум: 14.06.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОПИРИ СО ИНТЕРЕСНИ ЗВУЦИ
за симфонискиот концерт на Македонската филхармонија под диригентство на Јуриј Алиев од Санкт Петерсбург -Русија

Периодика: Вечер Датум: 11.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНИ УМЕТНИЧКИ ПЕРСПЕКТИВИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВИОЛЕТА СМАИЛОВИЌ, ВИОЛИНА, ДИРИГЕНТ АНГЕЛ ШУРЕВ

Периодика: Вечер Датум: 24.04.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СПОКОЕН СЕНЗИБИЛИТЕТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВЛАДИМИР КРПАН, ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1988

Автор: В. Чучков Категорија: критика
ГРОМОГЛАСНО… НАСОЛЗЕНО… ВЕСЕЛО…
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВЛАДИМИР КРПАН-ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ: ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Вечер Датум: 04.10.1988

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
КОГА ВИОЛИНАТА ЌЕ ЗАПЕЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1981

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ РЕЗУЛТАТИ УСЛОВЕНИ ОД ВОНУМЕТНИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1976