Наслов:

ОБМИСЛЕНО, СИГУРНО, КРЕАТИВНО

за концертот на македонската филхармонија, диригент вјачеслав блинов, солист фредерик пеласи - виолина

Објавено на: 27.12.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 10062 | Страна: 11

Програма:
концерт за виолина и оркестар во Де мол од Јан Сибелиус, Симфонија во Де мол од Волфганг Амадеус Моцарт, симфониска поема „Дон Жуан“ од Рихард Штраус
Учесници:
Македонска филхармонија, Влачеслав Блинов, Фредерик Пеласи
Забелешка:
за концерт на Македонската филхармонија, диригент Вјачеслав Блинов (Украина), солист Фредерик Пеласи, виолина (Франција)

Клучни зборови:
Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Јан Сибелиус Рихард Штраус Македонска филхармонија 1995 Влачеслав Блинов Фредерик Пеласи

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат