Наслов:

ДОПИРИ СО ИНТЕРЕСНИ ЗВУЦИ

за симфонискиот концерт на Македонската филхармонија под диригентство на Јуриј Алиев од Санкт Петерсбург -Русија

Издадено на: 11.03.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9199 | Страна: 13

Програма:
Концерт за две пијана и оркестар од Волфганг Плаге и Симфонија бр. 2 од Јан Сибелиус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент; Јуриј Алиев, Русија; Пијано дуо: Љупка Хаџи Георгиева и Евгениј Корољов
Забелешка:
солисти пијанистичкото дуо Љупка Хаџи-Георгиева, Евгениј Корољов од Хамбурх

Клучни зборови:
1993 Владо Чучков Волфганг Плаге Евгениј Корољов Јан Сибелиус Јуриј Алиев Концерт за две пијана и оркестар Љупка Хаџи-Георгиева Македонска филхармонија Симфонија бр. 2

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат