Наслов:

ОРКЕСТАРОТ ПОЛНОКРВНО АНГАЖИРАН … СОЛИСТОТ ВОНСЕРИСКИ …

за концертот на Македонската филхармонија, диригентството на Горјан Коруновски. солист Славица Петровска - колоратурен сопран

Издадено на: 14.06.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9278 | Страна: 24

Програма:
Рапсодија бр. 1 од Жорж Енеску, Концерт за сопран и оркестар од Рајнхолд Глиер и Симфонија бр. 1 од Јан Сибелиус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Горјан Коруновски; Славица Петровска – сопран

Клучни зборови:
1993 Владо Чучков Горјан Коруновски Жорж Енеску Јан Сибелиус Концерт за сопран и оркестар Македонска филхармонија Рајнхолд Глиер Рапсодија бр. 1 Симфонија бр. 1 Славица Петровска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат