Наслов:

ОДЛИЧЕН СОЛИСТ БЕЗ ПОДДРШКА ОД ОРКЕСТАРОТ

концерт на македонската филхармонија - солист калина мрмевска

Објавено на: 19.01.2004
Автор: Велика С. Серафимовска
Периодика: Дневник
Број: 2356 | Страна: 17

Програма:
„Тажен валс“ од Јан Сибелиус, Концерт за пијано и оркестар во a-moll и Симфонија бр. 4 од Роберт Шуман.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Калина Мрмевска – пијано

Клучни зборови:
Борјан Цанев 2004 Велика С. Серафимовска Тажен валс Роберт Шуман Јан Сибелиус Симфонија бр. 4 Македонска филхармонија Концерт за пијано и оркестар во a-moll Калина Мрмевска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат