Наслов:

ПОВОЛЕН ВПЕЧАТОК ВО ПОЛУПРАЗНА САЛА

кон концертот на македонската филхармонија

Објавено на: 23.01.2014
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Ж. Бизе: Суита бр. 1 „Кармен“, К. Сен-Санс: Концерт за виолина и оркестар бр. 3, М. Николовски: „Апотеоза“, П. Хиндемит: Симфониски метаморфози на теми од К. М. фон Вебер
Учесници:
Македонска филхармонија, Владимир Куленовиќ, Филип Квинт

Клучни зборови:
Симфониски метаморфози на теми од К. М. фон Вебер Николовски Марко Коловски Концерт за виолина и оркестар бр. 3 Македонско радио - Радио Скопје 2014 Македонскa филхармонија Апотеоза Владимир Куленовиќ Хиндемит Филип Квинт Бизе Суита бр. 1 Кармен Сен-Санс

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат