Наслов:

ВРШКОВА КАКО „ПОЈАС ЗА СПАСУВАЊЕ“

и тоа се случува

Објавено на: 06.02.2014
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
А.Дворжак: Оркестарска увертира „Карневал“, Б. Бритн: „Симфонија да Реквием“, С. Барбер: „Ноќен лет“, Б. Барток: Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во Е дур
Учесници:
Македонска филхармонија, Тимоти Редмонд, Марија Вршкова

Клучни зборови:
Барбер Марко Коловски Марија Вршкова Тимоти Редмонд Македонско радио - Радио Скопје 2014 Македонскa филхармонија Бритн Оркестарска увертира Дворжак Симфонија да Реквием Карневал Ноќен лет Барток Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во E-dur

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат