Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СУПТИЛНИ КРЕИРАЊА НА КОМПОЗИЦИИТЕ
РЕЦИТАЛ НА АГЛИКА ГЕНОВА И ЉУБЕН ДИМИТРОВ, КУЛТУРНО- ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Периодика: Дневник Датум: 28.06.2002

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БУРНИ АПЛАУЗИ
за концертот на марко јосифовски во пијано соработка на јован каровски

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН ЕКСПЕРИМЕНТ
за настапот на пијанистичкото дуо хаџигеоргиева - корољов во салонот 19.19

Периодика: Вечер Датум: 19.03.1991

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПО ТРАГИТЕ НА ЕДНО ЖИВЕЕЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1976

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОЧИТ КОН ГОЛЕМИОТ МАЈСТОР

Периодика: Вечер Датум: 17.08.1976

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТО ОЧЕКУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1973