Наслов:

НЕИСПОЛНЕТО ОЧЕКУВАЊЕ


Издадено на: 05.08.1973
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 9532 | Страна: 14

Програма:
Соната во F-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Три сонати од Алесандро Скарлати, Соната оп. 30 од Фредерик Шопен, „Слики од изложбата“ од Модест Мусоргски
Учесници:
Никита Магалов - пијано, СССР

Клучни зборови:
„Слики од изложбата“ 1973 Алесандро Скарлати Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Модест Мусоргски Никита Магалов Охридско лето Соната во F-dur Соната оп. 30 Три сонати Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат