Наслов:

ИЗВОНРЕДНИ СУПТИЛНИ КРЕИРАЊА НА КОМПОЗИЦИИТЕ

РЕЦИТАЛ НА АГЛИКА ГЕНОВА И ЉУБЕН ДИМИТРОВ, КУЛТУРНО- ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Издадено на: 28.06.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1886 | Страна: 15

Програма:
Соната во F-dur од Јохан Кристијан Бах, Варијации на тема од Шуман во Es-dur оп. 23 од Јоханес Брамс, Анданте и Алегро брилијанте во A-dur оп .92 од Феликс Менделсон, Мала суита од Морис Равел и Шпанска рапсодија од Клод Дебиси.
Учесници:
Аглика Генова - пијано, Бугарија; Љубен Димитров - пијано, Бугарија

Клучни зборови:
2002 Аглика Генова Алегро брилијанте во A-dur оп. 92 Анданте Варијации на тема од Шуман во Es-dur оп. 23 Елени Новаковска Јохан Кристијан Бах Јоханес Брамс Клод Дебиси Љубен Димитров Мала суита Морис Равел Соната во F-dur Феликс Менделсон Шпанска рапсодија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат