Наслов:

ПОЧИТ КОН ГОЛЕМИОТ МАЈСТОР


Издадено на: 17.08.1976
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4092 | Страна: 14

Програма:
Адаџо и Алегро од Шуман, Соната во F-dur од Брамс, Италијанска свита од Стравински и Варијации на тема од Росини од Паганини.
Учесници:
Андре Навара - виолончело; Андреа Прегер - пијано

Клучни зборови:
1976 Адаџо и Алегро Андре Навара Андреа Прегер Брамс Варијации на тема од Росини Владо Чучков Италијанска свита Охридско лето Паганини Соната во F-dur Стравински Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат