Наслов:

БУРНИ АПЛАУЗИ

за концертот на марко јосифовски во пијано соработка на јован каровски

Издадено на: 24.07.1992
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9006 | Страна: 10

Програма:
Соната бр. 4 од Георг Фридрих Хендл, Соната во F-dur од Лудвиг ван Бетовен, Соната во a-moll од Роберт Шуман и Мазурка од Хенри Виењавски.
Учесници:
Марко Јосифоски – виолина; Јован Каровски – пијано
Забелешка:
за коонцертот на Марко Јосифовски, во пијано соработка на Јован Каровски

Клучни зборови:
1992 Владо Чучков Георг Фридрих Хендл Јован Каровски Лудвиг ван Бетовен Мазурка Марко Јосифоски Роберт Шуман Скопско лето Соната бр. 4 Соната во a-moll Соната во F-dur Хенри Виењавски

Оригинален извадок: