Наслов:

КОНЦЕРТЕН ЕКСПЕРИМЕНТ

за настапот на пијанистичкото дуо хаџигеоргиева - корољов во салонот 19.19

Објавено на: 19.03.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8589 | Страна: 12

Програма:
Делови од „Шесте антички танци“ од Клод Дебиси, транскрипција на Класичната симфонија од Сергеј Прокофјев, Соната во F-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и 5 славенски танци од Антонин Дворжак.
Учесници:
Пијано дуо: Љупка Хаџигеоргиева и Евгениј Корољов
Забелешка:
за настапот на пијанистичкото дуо Хаџи Георгиева - Корољов во Салон 19,19

Клучни зборови:
Шест антички танци 5 славенски танци Волфганг Амадеус Моцарт Клод Дебиси Сергеј Прокофјев Антонин Дворжак Љупка Хаџигеоргиева Соната во F-dur Класичната симфонија Евгениј Корољов 1991 Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат