Наслов:

ПО ТРАГИТЕ НА ЕДНО ЖИВЕЕЊЕ


Издадено на: 18.08.1976
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10621 | Страна: 10

Програма:
Адаџо и Алегро од Шуман, Соната во F-dur од Брамс, Италијанска свита од Стравински и Варијации на тема од Росини од Паганини.
Учесници:
Андре Навара - виолончело, Франција; Андреја Прегер - пијано

Клучни зборови:
1976 Адаџо Алегро Андре Навара Андреја Прегер Брамс Варијации на тема од Росини Димитрије Бужаровски Италијанска свита Охридско лето Паганини Соната во F-dur Стравински Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат