Наслов:

КРИЗАТА ПРЕДОЛГО ТРАЕ


Издадено на: 21.02.1971
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 8651 | Страна: 9

Програма:
Симфонија бр. 1 од Лудвиг ван Бетовен; Симфонија бр. 4 оп. 18 од Јохан Кристијан Бах; Концерт за хорна и оркестар бр. 2 од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Филхаронија на РСМ; диригент: Ангел Шурев; Михајло Докузов - хорна

Клучни зборови:
1971 Ангел Шурев Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Јохан Кристијан Бах Концерт за хорна и оркестар бр. 2 Лудвиг ван Бетовен Михајло Докузов Симфонија бр. 1 Симфонија бр. 4 оп. 18 Филхаронија на РСМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат