Наслов:

СРЕДБА CO УШТЕ ЕДЕН МЛАД ДИРИГЕНТ


Издадено на: 02.07.1959
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 4636 | Страна: 4

Програма:
Концерт за оркестар и соло пијано во Ге дур и Симфонија бр. 8 од Лудвиг ван Бетовен, Увертирата „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Скопска филхармонија; Александар Лековски - диригент, Р. Македонија; Зорица Димитриевиќ–пијано

Клучни зборови:
1959 Александар Лековски Ангел Шурев Бранко Каракаш Ванчо Чавдарски Живоин Здравковиќ Зорица Димитриевиќ Концерт за оркестар и соло пијано во Ге дур Лудвиг ван Бетовен Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 8 Скопска филхармонија Увертира Ромео и Јулија Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат