Наслов:

ПИЈАНИСТ ОД СВЕТСКИ РАНГ

Со македонската филхармонија

Објавено на: 25.04.2013
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
С. Прокофјев: Концерт за пијано и оркестар бр. 2, С. Прокофјев: Свита бр. 2 од балетот „Ромео и Јулија“
Учесници:
Македонска филхармонија, Емил Табаков, Жан-Ефлам Бавузе

Клучни зборови:
Свита бр. 2 Македонскa филхармонија 2013 Жан-Ефлам Бавузе Ромео и Јулија Прокофјев Концерт за пијано и оркестар бр. 2 Марко Коловски Емил Табаков Македонско радио - Радио Скопје

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат