Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДВА РАЗЛИЧНИ СВЕТА
За концертот на Македонската филхармонија со солистот Стефан Миленковиќ, виолина(САД

Периодика: Вест Датум: 02.12.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЦЕРТ ШТО ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ СВЕЧЕН
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Дневник Датум: 10.01.2003

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПРЕТЕНЦИОЗНО…КОРЕКТНО…ПРИЈАТНО
ЗА НАСТАПОТ НА МАШКИОТ ХОР ХАРМОНИ ОД ЛИМБУРГ- СР ГЕРМАНИЈА

Периодика: Вечер Датум: 27.07.1988

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
РАЗНОВИДНО И УСПЕШНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.04.1976

Автор: Тома Прошев Категорија: критика
МУЗИЧКО ПИСМО ОД ЗАГРЕБ

Периодика: Разгледи Датум: 21.10.1956

Автор: Тома Прошев Категорија: есеј
ЗА НАРОДНОТО ВО МУЗИКАТА

Периодика: Разгледи Датум: 26.08.1956

Автор: Рудолф Трој Категорија: критика
ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „МОКРАЊАЦ“ – 1

Периодика: Вардар Датум: 30.06.1936

Автор: Н.Н. (Јосип Брнабиќ) Категорија: критика
ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ СКОПСКЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „МОКРАЊАЦ“

Периодика: Вардар Датум: 23.05.1936