Наслов:

ДВА РАЗЛИЧНИ СВЕТА

За концертот на Македонската филхармонија со солистот Стефан Миленковиќ, виолина(САД

Издадено на: 02.12.2003
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Број: 1024 | Страна: 11

Програма:
Симфониската поема ”В’лтава” од Беджих Сметана, ”Концертот за виолина и оркестар во а-мол оп.53” од Антонин Дворжак, Суитата ”Жар птица” од Игор Стравински
Учесници:
Македонската филхармонија, Стефан Миленковиќ, Инго Инпензанд
Забелешка:
За концертот на Македонската филхармонија со солистот Стефан Миленковиќ, виолина(САД

Клучни зборови:
2003 Дворжак Елени Новаковска Инго Инпензанд Македонската филхармонија Сметана Стефан Миленковиќ Стравински

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат