Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ХАРМОНИЈА НА РАЗЛИЧНИТЕ ИЗРАЗНИ СРЕДСТВА

Периодика: Дневник Датум: 03.04.2002

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПРИКАЗ НА СОВРЕМЕНОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО
ПО ДЕНОВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.04.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МУЗИЧКА ВДАХОВЕНОСТ ПОТТИКНАТА ОД ИСНПИРАТИВНИОТ АМБИЕНТ
КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИТЕ ОРКЕСТРИ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Периодика: Дневник Датум: 10.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА КОЈ ДОПРВА ЌЕ СЕ СЛУША
КОНЦЕРТ НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Дневник Датум: 06.07.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СТРАНСКИТЕ КОМПОЗИТОРИ И АНСАМБЛИ АТРАКТИВНИ ЗА ПУБЛИКАТА
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Дневник Датум: 17.04.2001

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОВТОРНО ЏЕЗ!
ЗАВРШИ 19-ОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Утрински весник Датум: 27.10.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПАТНИЦИ НИЗ МЕДИТЕРАНОТ
за компакт дискот на групата „фолтин“

Периодика: Вечер Датум: 13.10.2000

Автор: Ричард Иванишевиќ Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ ВЕЧЕРИ ЗА ПАМЕТЕЊЕ
десет дена „интерфест“ во битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
БОДАН И ТАТНЕЖИТЕ ВО СТОБИ
концерти

Периодика: Вечер Датум: 22.08.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЖЕЖОК BLUES AND SOUL
за блуз и соул фестивалот

Периодика: Вечер Датум: 19.07.2000

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: друго
КОГА Е ЈУБИЛЕЈОТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО?
ЗАПОЧНА ЛИ ОХРИДСКОТО ЛЕТО ВО 1961 ИЛИ ВО 1962 ГОДИНА

Периодика: Утрински весник Датум: 19.06.2000

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: есеј
СТОЖЕР НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИЧКА КУЛТУРА
95 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА СТЕФАН ГАЈДОВ 1905-1992

Периодика: Утрински весник Датум: 08.06.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СИНТЕЗА НА РАЗЛИЧНИ МУЗИЧКИ ПРАВЦИ
за концертите на фестивалот на нова музика „синтезис“

Периодика: Вечер Датум: 18.04.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СИМБОЛИКАТА НА СТАКЛЕНИОТ КАФЕЗ
ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА СИНТЕЗИС

Периодика: Утрински весник Датум: 11.04.2000