Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
ОКТОМВРИСКО ДУХОВНО ПРОВЕТРУВАЊЕ
скопски џез фестивал 2010

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.10.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПУБЛИКАТА НЕМА НЕРВИ ЗА УШТЕ ЕДЕН ФЕСТИВАЛСКИ КОМПРОМИС
ТРИЕСЕТ И СЕДМИ МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЗОШТО ПРАЗНУВАМЕ СО МУЗИКА
МУЗИКАТА И ПРАЗНУВАЊЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.12.2008

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЧАНГ, БРУК, ПАНДУР ГО КРЕНАА РЕЈТИНГОТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО
ОРИДСКО ЛЕТО 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЌЕ ВЛЕЗЕМЕ ЛИ ВО НЕИЗВЕСНА ПЕРСПЕКТИВА? ДММ 2007
Денови на македонската музика

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.04.2007

Автор: Никола Алтиев Категорија: критика
ВАСКА ИЛИЕВА-ЛЕГЕНДА КОЈА НЕ УМИРА
НАВРАЌАЊЕ НА КНИГАТА НА МАРКО КИТЕВСКИ „ВАСКА ИЛИЕВА“, МЕНОРА, СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.12.2006

Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
МАКЕДОНИЈА СТАНА РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТАР НА ТАНЦОТ
балканска танц-платформа

Периодика: Дневник Датум: 14.11.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
МУЗИЧКА СВЕЖИНА ОД РАЗЛИЧНИ АНСАМБЛИ
концерти на скопско лето

Периодика: Дневник Датум: 22.07.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ВРЕДНОСТИ ДОНЕСОА НОВИ ОСВЕЖУВАЊА
мајски оперски вечери

Периодика: Дневник Датум: 25.05.2005

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
ОСОЗНАВАЊЕ НА БЕЗВРЕМЕНОСТА НА ЕДЕН МОМЕНТ
ново цд на филип глас

Периодика: Дневник Датум: 23.02.2005

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ДАЛИ НИШАЊЕТО НА ГЛАВАТА ЈА НАМАЛУВА ГЛАВОБОЛКАТА?
ВО МРЕЖАТА НА МОДНИТЕ ТРЕНДОВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.04.2004

Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
АФИРМАЦИЈА НА МАКЕДОНСКАТА ТАНЦОВА КУЛТУРА
регионален конгрес по танц

Периодика: Дневник Датум: 05.04.2004

Автор: Антонио Димитров Категорија: критика
ФЕСТИВАЛ СО СЕРИОЗНО ДОБАР СЛУХ КОН НОВИТЕ СЦЕНИ
ЕХО ФЕСТИВАЛ 2003

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.08.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
БИТОЛСКИТЕ УМЕТНИЦИ И ДАДОА НОВ ИМПУЛС НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Дневник Датум: 07.04.2003