Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ОСВЕЖУВАЊЕ НА СИМФОНИСКИОТ ПОДИУМ
КОНЦЕРТ НА РОЗАЛИЈА ШАБО СО ФИЛХАРМОНИЈАТА

Периодика: Дневник Датум: 14.05.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКИ АРТИЗАМ ШТО ПЛЕНИ
кон концертот на македонската филхармонија, 40 години дејност на маестро фимчо муратовски

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИИ ОД ПРВИОТ КОНЦЕРТ НА МАЕСТРО МУРАТОВСКИ
концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 19.05.2000