Наслов:

ДИРИГЕНТСКИ АРТИЗАМ ШТО ПЛЕНИ

кон концертот на македонската филхармонија, 40 години дејност на маестро фимчо муратовски

Издадено на: 22.05.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 19002 | Страна: 5

Програма:
Увертира од операта „Скитникот Холанѓанец“ и фрагменти од оперите „Мајстори пејачи од Нирнберг“, „Тристан и Изолда“ од Рихард Вагнер и циклусот „Песни за смртта на децата“ од Густав Малер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Билјана Јовановска-Јакимовска - сопран;
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија и одбележувањето 40-години уметничка дејност на диригентот Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
2000 Билјана Јовановска-Јакимовска Густав Малер Костадин Костадиновски Мајстори пејачи од Нирнберг Македонска филхармонија Песни за смртта на децата Рихард Вагнер Скитникот Холанѓанец Тристан и Изолда Увертира Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат