Наслов:

ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИИ ОД ПРВИОТ КОНЦЕРТ НА МАЕСТРО МУРАТОВСКИ

концерт на македонската филхармонија

Издадено на: 19.05.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1256 | Страна: 13

Програма:
Циклус „Песни за смртта на децата“ од Густав Малер, Предигра кон операта „Скитникот Холанѓанец“, Прелудиум и смртта на Изолда и Предигра кон операта „Мајстори пејачи од Нирнберг“ од Рихард Вагнер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Билјана Јовановска-Јакимовска – сопран

Клучни зборови:
2000 Билјана Јовановска-Јакимовска Густав Малер Мајстори пејачи од Нирнберг Македонска филхармонија Песни за смртта на децата Прелудиум и смртта на Изолда Рихард Вагнер Скитникот Холанѓанец Слаѓана Јовановиќ Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат