Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
БЕТОВЕНОВА ВЕЧЕР
КОН НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.09.1990

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
АПЛАУЗИ ЗА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА ДОМОТ НА ЈНА ОД БЕЛГРАД И ТОМШИЧ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1977