Наслов:

АПЛАУЗИ ЗА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА ДОМОТ НА ЈНА ОД БЕЛГРАД И ТОМШИЧ


Издадено на: 20.07.1977
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10952 | Страна: 10

Програма:
Увертира „Кориолан“ оп. 62, Концерт за виолина и оркестар во D-dur оп. 61 и Симфонија бр. 7 од Лудвиг ван Бетовен. Соната оп. 57 во f-moll од Лудвиг ван Бетовен, Фантазија оп. 116 од Јоханес Брамс, „Трагови“, „Пагода“, „ Вечер во Гранада“ и „Градина во дожд“ од Клод Дебиси, Соната во h-moll оп. 58 од Фредерик Шо
Учесници:
Симфониски оркестар на Домот на ЈНА, Србија; диригент: Ангел Шурев; Јован Кулунџија - виолина, Србија Дубравка Томшич - пијано, Словенија

Клучни зборови:
1977 Ангел Шурев Вечер во Гранада Градина во дожд Дубравка Томшич Јован Кулунџија Јоханес Брамс Клод Дебиси Концерт за виолина и оркестар во D-dur оп. 61 Лудвиг ван Бетовен Охридско лето Пагода Симфонија бр. 7 Симфониски оркестар на Домот на ЈНА Соната во h-moll оп. 58 Соната оп. 57 во f-moll Сотир Голабовски Трагови Увертира Кориолан оп. 62 Фантазија оп. 116 Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат