Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СУПЕРИОРНА ТЕХНИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧАВДАРЦИ: ТАТКО И СИН

Периодика: Вечер Датум: 19.12.1979

Автор: Тома Прошев Категорија: есеј
ЗА НАРОДНОТО ВО МУЗИКАТА

Периодика: Разгледи Датум: 26.08.1956