Наслов:

СУПЕРИОРНА ТЕХНИКА


Издадено на: 08.06.1983
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13065 | Страна: 9

Програма:
Соната во a-moll КВ 310 од Моцарт, Соната оп. 57 „Апасионата“ од Бетовен, Етида „Вечерни хармонии“ од Лист, Етида оп. 25 бр. 6 од Шопен, Етида „Слика“ во d-moll од Рахмањинов и Фантазија „Исламеј“ од Балакирјев.
Учесници:
Кемал Гекиќ - пијано, Србија
Забелешка:
кон рециталот на пијанистот Кемал Гекиќ одржан во Салонот 19,19 во Скопје

Клучни зборови:
1983 Балакирјев Бетовен Етида Вечерни хармонии Етида оп. 25 бр. 6 Етида Слика во d-moll Јане Коџабашија Кемал Гекиќ Лист Моцарт Рахмањинов Соната во a-moll КВ 310 Соната оп. 57 Апасионата Фантазија Исламеј Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат