Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РАДОСТ И НОСТАЛГИЈА – ДММ 2022

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.11.2022

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНО ИЗРАБОТЕНИ ПОРТРЕТИ
кон книгата незаборав од Кирил Тодевски и Марија Велковска

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 25.10.2020

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВИСОКИ ИСПОЛНИТЕЛСКИ КВАЛИТЕТИ
кон концертот на ансамблот „ЦАЈТФЛУС“,

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 13.04.2019

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, Осврт
РЕМИНИСЦЕНЦИИ
По повод настапот на Нина Костова Јаневска на концертот на Македонската Филхармонија, 31.01.2019

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.01.2019

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОМАЖ ЗА ГОЛЕМИОТ КОМПОЗИТОР
75 години од раѓањето на ристо аврамовски

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.12.2018

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЗА БРАМС И МАЛКУ ПОВЕЌЕ
Кон рециталот на Бојан Илкоски – на виолина и Дино Имери на пијано

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 05.10.2018

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕВОЗМОЖЕН ПОТФАТ
кон книгата „радио“ од љупчо јолевски

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.09.2018

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТВОРЕЧКИ РЕМИНИСЦЕНЦИИ
започнаа годинашниве денови на македонската музика

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 26.03.2018

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВО СПОМЕН НА ЕДЕН ВЕЛИЧЕСТВЕН ЧИН
70 години македонска опера

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.11.2017

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОКОМ – ДММ 2017
ГОДИШНИНИ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.10.2017

Автор: Марко Коловски Категорија: Осврт, друго
ВЕЧНА ТИ СЛАВА МАЕСТРО
ИН МЕМОРИАМ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 17.01.2017

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НАД ПИРИНСКИТЕ ВРВОВИ
кон монографијата „жоро“ од Снежана анастасова чадиковска

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 15.12.2016