Наслов:

ВИСОКИ ИСПОЛНИТЕЛСКИ КВАЛИТЕТИ

кон концертот на ансамблот „ЦАЈТФЛУС“,

Објавено на: 13.04.2019
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Дела од Шахов, Андреевска, Беат Фурер, Зив Којокару, Герд Кир, Даниел Мозер и Орсет Туфекцис.
Учесници:
Ансамбл „ЦАЈТФЛУС“, Австрија

Клучни зборови:
Даниел Мозер Марко Коловски Орсет Туфекцис 2000 Денови на македонската музика Шахов Андреевска Македонско радио - Радио Скопје Ансамбл Цајтфлус Беат Фурер Зив Којокару Герд Кир

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат