Наслов:

ПОВЕЌЕ ОД НАДЕЖИ


Издадено на: 15.05.1974
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 9808 | Страна: 8

Програма:
Предигра кон операта „Свилена скала“ од Џоакино Росини и арии од оперите „Травијата“, „Севилски берберин“, „Дон Карлос“, „Риголето“, „Тоска“, „Дон Жуан“, „Фауст“ и „Вертер“.
Учесници:
Филхармонија на СРМ; диригент: Фимчо Муратовски; солисти: Мајда Швага, Јака Јераша, Гордана Јефтиќ, Александра Ивановиќ, Жоржета Попа, Константин Јанков, Димитар Димитров, Миомир Тасиќ, Дубравка Зубовиќ

Клучни зборови:
1974 Александра Ивановиќ Вертер Гордана Јефтиќ Димитар Димитров Димитрије Бужаровски Дон Жуан Дон Карлос Дубравка Зубовиќ Жоржета Попа Јака Јераша Константин Јанков Мајда Швага Миомир Тасиќ Риголето Свилена скала Севилски берберин Тоска Травијата Фауст Филхармонија на СРМ Фимчо Муратовски Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат