Наслов:

ИЗНЕНАДУВАЧКИ ДОСТРЕЛИ


Издадено на: 15.05.1974
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 3395 | Страна: 7

Програма:
Арии од оперите „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини, „Фауст“ од Шарл Гуно, „Вертер“ од Жил Масне, „Тоска“ од Џакомо Пучини, „Севилскиот берберин“ и „Дон Жуан“ од Волфганг Амадеус Моцарт, „Риголето“, „Травијата“ и „Дон Карлос“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Мајда Швага - сопран, Словенија; Миомир Тасиќ - баритон; Дубравка Зубовиќ - сопран, Хрватска; Константин Јанков - тенор, Бугарија; Јака Јераша - баритон, Словенија; Гордана Јефтовиќ - сопран, Србија; Александра Ивановиќ - мецосопран, Србија; Димитар Димитров - баритон, Бугарија; Жоржета Попа - сопран, Романија

Клучни зборови:
1974 Александра Ивановиќ Вертер Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Гордана Јефтовиќ Димитар Димитров Дон Жуан Дон Карлос Дубравка Зубовиќ Жил Масне Жоржета Попа Јака Јераша Константин Јанков Мајда Швага Мајски оперски вечери Миомир Тасиќ Риголето Севилскиот берберин Тоска Травијата Фауст Џакомо Пучини Џоакино Росини Шарл Гуно

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат