Наслов:

ВЕЧЕР НА ВИСТИНСКИТЕ ВРЕДНОСТИ

ОПЕРСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ НА СЛАВИЦА ПЕГРОВСКА ГАЛИЌ - МНТ

Издадено на: 12.03.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1798 | Страна: 15

Програма:
Арии од оперите „Палјачи“, „Риголето“, „Ромео и Јулија“, „Дон Карлос“ и др.
Учесници:
Оркестар на операта при МНТ; диригент: Јон Јанку, Романија; солисти: Славица Петровска-Галиќ, Димитар Станчев, Нико Исаков, Дејан Максимовиќ, Никола Митиќ, Цветан Стојановски, Анастазија Низамова; Квартет тромбони при МНТ

Клучни зборови:
2002 Анастазија Низамова арии Дејан Максимовиќ Димитар Станчев Дон Карлос Елени Новаковска Јон Јанку Квартет тромбони при МНТ Нико Исаков Никола Митиќ Оркестар на Операта при МНТ Палјачи Риголето Ромео и Јулија Славица Петровска-Галиќ Цветан Стојановски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат