Наслов:

ЕКСПЛИЦИТНА ПОТРЕБА ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

ОПЕРА ПРИ МНТ - ВЕЧЕР ПОСВЕТЕНА НА ВЕРДИ

Објавено на: 06.02.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1470 | Страна: 15

Програма:
Увертира кон „Сицилијански вечери“ и арии од познати опери од Џузепе Верди и духовната композиција „Четири сакрални песни“.
Учесници:
Оперски ансамбл при МНТ; диригент: Оливер Балабурски; солисти: Славица Петровска, Миомир Тасиќ, Павлина Новакова, Цветан Стојановски

Клучни зборови:
2001 Аве Марија арии Дон Карлос Миомир Тасиќ Набуко Оливер Балабурски Оперски ансамбл при МНТ Павлина Новакова Славица Петровска Слаѓана Јовановиќ Стабат матер Увертира Сицилијански вечери Цветан Стојановски Четири сакрални песни Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат