Наслов:

ДОПАДЛИВИ ИЗВЕДБИ

КОН ГАЛА ОПЕРКИОТ КОНЦЕРТ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Објавено на: 19.05.1990
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15558 | Страна: 22

Програма:
Увертира од операта „Набуко“ и арии од оперите „Волшебната флејта“ и „Грабнување од сарајот“ од Волфганг Амадеус Моцарт, „Дон Карлос“ и „Магбет“ од Џузепе Верди, „Паљачи“ од Руџеро Леонкавало, „Волшебниот стрелец“ од Карл Марија фон Вебер, „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи, „Фаворита“ од Гаетано Доницети, „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Џејмс Мек Лин, Хајнц Клаус Екер, Карл Хајнц Тиеман, Лиа Келер, Анастазија Мухиќ, Лилјана Зенделска, Никола Гагов, Борис Трајанов; диригент: Ванчо Чавдарски

Клучни зборови:
Дон Карлос Лиа Келер Џузепе Верди Мајски оперски вечери Увертира од операта Набуко Џакомо Пучини Грабнување од сарајот Магбет Пјетро Маскањи Лилјана Зенделска Фаворита Руџеро Леонкавало Борис Трајанов Паљачи Анастазија Мухиќ Кавалерија Рустикана Бојан Ортаков Ванчо Чавдарски Карл Марија фон Вебер Хајнц Клаус Екер Волшебната флејта 1990 Волфганг Амадеус Моцарт Волшебниот стрелец Џејмс Мек Лин Тоска Никола Гагов Карл Хајнц Тиеман Гаетано Доницети

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат