Наслов:

ЗРЕЛА МЛАДОСТ


Издадено на: 20.12.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6973 | Страна: 10

Програма:
Арија, Концерт во d-moll за две виолини и Кантата бр. 8 од Јохан Себастијан Бах и Хорот на момчињата од ораториумот „Јуда Макавејски“ и Алелуја од ораториумот „Месија“ од Георги Фридрих Хендл.
Учесници:
Оркестар и хор на ФМУ и МБУЦ; диригент: Фимчо Муратовски; солисти: Јасмина Драгоманска, Соња Ѓорговска, Марија Муратовска, Силвана Чибариќ, Борис Трајанов
Забелешка:
За концертот на оркестарот и хорот на Факултетот за музичка уметност и Музичко-балетскиот центар од Скопје

Клучни зборови:
1985 Алелуја Арија Борис Трајанов Владо Чучков Георги Фридрих Хендл Јасмина Драгоманска Јохан Себастијан Бах Јуда Макавејски Кантата бр. 8 Концерт во d-moll за две виолини Марија Муратовска Месија ораториум Оркестар и хор на ФМУ и МБУЦ Силвана Чибариќ Соња Ѓорговска Фимчо Муратовски Хорот на момчињата

Оригинален извадок: