Наслов:

АМБИЦИОЗНО И МАКСИМАЛНО КРЕАТИВНО

концерт на виолинистот Румен Динмитриев

Објавено на: 13.12.1985
Автор: Димче Николески
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Соната број 8 од Корели, Соната во g-moll од Шуберт, Соната за виолина и пијано од Аврамовски и Сонатина за виолина и пијано од Барток.
Учесници:
Румен Димитриев - виолина; Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано
Забелешка:
концерт на виолинистот Румен Динмитриев

Клучни зборови:
Барток Македонско радио - Радио Скопје Соната во g-moll Соната бр. 8 Соната за виолина и пијано Евушка Трпкова-Елезовиќ Корели Румен Димитриев Димче Николески Аврамовски 1985 Шуберт Сонатина за виолина и пијано

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат