Наслов:

СВОЕВИДНА ПРЕТСТАВА


Издадено на: 08.11.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6939 | Страна: 10

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Симеон Гугуловски, Георги Божиков, Лилјана Зенделска
Забелешка:
за С. Гугуловски и Г. Божиков во последната „Тоска“ на Скопската сцена

Клучни зборови:
1985 Владо Чучков Георги Божиков Лилјана Зенделска Симеон Гугуловски Тоска Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат