Наслов:

МОСКОВСКИТЕ ВИРТУОЗИ


Објавено на: 30.10.1985
Автор: Б. Ангеловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 13928 | Страна: 8

Програма:
Концерт за виолина и оркестар бр. 2 во D-dur и Симфонија бр. 15 во G-dur од Моцарт,
Учесници:
Државниот камерен оркестар, СССР; диригент: Владимир Спиваков; Хор и оркестар на РТБ

Клучни зборови:
Благој Ангеловски 1985

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат