Наслов:

НЕНАДМИНАТ БАХ


Издадено на: 22.10.1985
Автор: Благој Ангеловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 13920 | Страна: 8

Програма:
4 моменти за 11 гудачи од Булукала, Картун од Ериќ и Уметност на фугата од Бах.
Учесници:
Камерен ансамбл на театарот „Верди“, Трст

Клучни зборови:
1985 4 моменти за 11 гудачи Бах Благој Ангеловски Булукала Ериќ Камерен ансамбл на театарот Верди Картун Уметност на фугата

Оригинален извадок: