Наслов:

ХОМОГЕНА ОРКЕСТАРСКА ЦЕЛИНА


Издадено на: 15.10.1985
Автор: Благој Ангеловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 13913 | Страна: 8

Програма:
Симфонија бр. 4 од Мокрањац, Концерт во a-moll за пијано и оркестар од Григ и „Еп за слобода“ од Папандопуло; Римски карневал од Берлиоз, Концерт за пијано и оркестар од Властимир Николовски и Симфонија бр. 4 од Чајковски.
Учесници:
Хор и оркестар на уметничкиот ансамбл на ЈНА; диригент: Ангел Шурев; Кјел Бекслунд - пијано, Норвешка; Радмила Смиљанчиќ - сопран, Србија; Александра Ивановиќ - алт, Србија; Славољуб Коциќ - тенор, Србија; Никола Митиќ - баритон, Србија; Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Владимир Крпан - пијано

Клучни зборови:
1985 Александар Лековски Александра Ивановиќ Ангел Шурев Белградски музички свечености Берлиоз Благој Ангеловски Владимир Крпан Властимир Николовски Григ Еп за слобода Кјел Бекслунд Концерт во a-moll за пијано и оркестар Концерт за пијано и оркестар Македонска филхармонија Мокрањац Никола Митиќ Папандопуло Радмила Смиљанчиќ Римски карневал Симфонија бр. 4 Славољуб Коциќ Хор и оркестар на уметничкиот ансамбл на ЈНА Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат