Наслов:

ДОБРИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ … ВРЕМЕ НА ЗРЕЕЊЕ …


Објавено на: 19.08.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6869 | Страна: 7

Програма:
„Игри“ од Срѓан Хофман, „Жртвување“ од Рафет Руди, „Хорска суита“ од Лоренс Антони, „Запеј фруло“ од Винченцо Гињи, „Најдов славеј во роса“ од Ралф Доми, „Три потсмешливки“ од Димче Николески, „Цвет на челото“ од Есад Ризваноли, „Твојата подобра мисла“ од Херстон и дело од Золтан Кодај
Учесници:
Хор на РТВ Приштина, Косово; диригент: Рафет Руди; Марио Нардели - гитара, Австрија
Забелешка:
За настапот на хорот на РТВ Приштина и на гитаристот Марио Нардели

Клучни зборови:
игри Лоренс Антони Охридско лето Запеј фруло Марио Нардели Винченцо Гињи Золтан Кодај Најдов славеј во роса Димче Николески Ралф Доми 1985 Три потсмешливки Хор на РТВ Приштина Цвет на челото Рафет Руди Есад Ризваноли Срѓан Хофман Твојата подобра мисла Владо Чучков Жртвување Херстон Хорска суита

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат