Наслов:

ДОБРО, ВКУСНО, ПРИЕМЛИВО


Издадено на: 15.08.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6866 | Страна: 11

Програма:
Музика создадена во периодот од 12-ти до 16-ти век; дела од Јужноамерикански автори
Учесници:
Ансамбл „Ландини Консорт“, Англија; Јоланда Хернандес - мецосопран, Куба; пијано придружба: Карлос Хебро, Уругвај
Забелешка:
За концертите на Ансамблот „Ландини Консорт“ од Англија и на Јоланда Хернандес од Куба

Клучни зборови:
1985 Ансамбл Ландини Консорт Владо Чучков Јоланда Хернандес јужноамерикански автори Карлос Хебро Музика од 12-ти до 16-ти век Охридско лето

Оригинален извадок: