Наслов:

БАРОКНА РАЗИГРАНОСТ


Издадено на: 14.08.1985
Автор: Снежана Пановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 13851 | Страна: 9

Програма:
Брандендуршки концерт бр. 3 од Јохан Себастијан Бах, Дивертименто за флејта и гудачи од Властимир Николовски, Камерна симфонија оп. 11 „Во спомен на жртвите на војната и фашизмот“ од Дмитри Шостакович и дела од Паганини, Денисов, Бокерини и Росини.
Учесници:
Литвански камерен оркестар; диригент: Саулис Сондецкис

Клучни зборови:
1985 Бокерини Брандендуршки концерт бр. 3 Властимир Николовски Во спомен на жртвите на војната и фашизмот Денисов Дивертименто за флејта и гудачи Дмитри Шостакович Јохан Себастијан Бах Камерна симфонија оп. 11 Литвански камерен оркестар Охридско лето Паганини Росини Саулис Сондецкис Снежана Пановска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат