Наслов:

ПИЈАНИСТИЧКИ БОЛИД


Издадено на: 09.08.1985
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6861 | Страна: 7

Програма:
Соната бр. 10 оп. 14 од Лудвиг ван Бетовен, Шакона во d-moll од Јохан Себастијан Бах/Бузони и Големата соната од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Михаил Плетњов - пијано, СССР
Забелешка:
За концертот на советскиот пијанист Михаил Плетњов

Клучни зборови:
1985 Бузони Владо Чучков Големата соната Јохан Себастијан Бах Лудвиг ван Бетовен Михаил Плетњов Охридско лето Петар Илич Чајковски Соната бр. 10 оп. 14 Шакона во d-moll

Оригинален извадок: