Наслов:

КАКО ДЕЛ ОД СЕБЕ


Издадено на: 06.08.1985
Автор: Снежана Пановска
Периодика: Нова Македонија
Број: 13844 | Страна: 9

Програма:
Соната од Шуберт, Сонатина од Шостакович, Адаџо и алегро и 5 народни мелодии оп. 102 од Шуман и Соната за виолончело и пијано од Шостакович.
Учесници:
Данил Шафран - виолончело, СССР; пијано придружба: Нада Кецман, Србија

Клучни зборови:
1985 5 народни мелодии оп. 102 Адаџо и Алегро Данил Шафран Нада Кецман Охридско лето Снежана Пановска Соната Соната за виолончело и пијано Сонатина Шостакович Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат