Наслов:

СО ДОСТОЈНА ПОЧИТ КОН ПРАЗНИКОТ

Кон концертот посветен на „Илинден“

Објавено на: 02.08.1985
Автор: Димче Николески
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Суита од Голабовски, Соната од Аврамовски, Соната ин ес од Цанев и дела од Гајдов, Прокопиев, Скаловски и Властимир Николовски.
Учесници:
Благоја Николовски, Борис Танасков, Румен Димитриев, Валериј Стефановски, Евушка Трпкова-Елезовиќ, Тодор Светиев
Забелешка:
Кон концертот посветен на „Илинден“

Клучни зборови:
Валериј Стефановски Македонско радио - Радио Скопје Евушка Трпкова-Елезовиќ Тодор Светиев Властимир Николовски Голабовски Суита Румен Димитриев Благоја Николовски Димче Николески Соната Аврамовски Скаловски Цанев Прокопиев Гајдов Охридско лето 1985 Борис Танасков Соната ин Ес

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат